 |
Ca'l Xato ha incorporat el disseny |
La vint-i-unena edició de la paella del fetge de bou es va celebrar el passat 18 de gener, amb assistència dels deu diputats medul·lars, prèviament convocats pel procediment postal habitual.
La creixent acceptació que la Diputació anual ha tingut, així com l'elevat nombre de candidats a participar en l'àpat, aconsellava preservar el format tradicional (medul·lar) i donar continuïtat a la Diputació General (edició culta).
Fets els tràmits de rigor, i confirmada l'assistència dels Excel·lentíssims i Il·lustríssims Senyors Diputats, l'àpat s'encetà amb lleugeres variacions quant a la amanida de ceba tendra, detall menor al qual caldrà estar atents en properes edicions, doncs les omissions d'algunes tradicions poden acabar per consolidar-se amb el temps, com ara la definitiva supressió de les maduixes que acompanyaven la taronja a l'hora de les postres.
 |
El celler de Ca'l Xato va tornar a decebre |
Quant als vins, la poc excusable falta de previsió va restringir la capacitat d'elecció. No direm res més sobre l'aspecte enològic, doncs s'ha acabat per imposar una tònica de baix perfil que esperem reparar en l'edició culta.
Però arribada la paella de fetge de bou, qualsevol crítica ha de passar a un segon plànol, doncs l'edició 2013 va ser reeixida, si atenem al parer de la majoria dels Senyors Diputats: consens general quant a l'encert del cuiner.
 |
Compte de l'edició 2013 |
Una any més, el cuiner va ser reclamat pels comensals, per tal de traslladar-li una sincera felicitació i per a comprovar, altra vegada, que la proporció de fetge, cor i lleterola és un arcà, on la inspiració del moment determina en bona part l'èxit o fracàs de cada paella...
El punt de picant de la paella de fetge de bou no va generar cap polèmica destacable. I després de les postres, les llesques estigueren a l'alçada de les expectatives dels comensals.
La ja tradicional degustació de berenjenos, aportació del xic de Campanar completaren el cicle gastronòmic de l'edició 2013, any internacional de la paella. I com sempre, publiquem el compte abonat en efectiu, però sense sobres ni anotacions sospitoses, més enllà de l'ortografia, sempre millorable.
Aportem la següent crònica en imatges, com a testimoni de l'àpat medul·lar, que es consolida definitivament com l'ocasió de gaudir d'una excel·lent paella de fetge de bou, sense cap addició de caire gastronòmic ni cap consideració a la restauració més simple. Només desitjar que els preus siguen conseqüents amb allò ofertat. Amen.
 |
La Paella de Fetge de Bou 2013 |
|
 |
La Diputació Medul·lar constituïda |
|
 |
L'accés dels comensals a la paella queda garantit en el format medul·lar |
|
 |
La Paella 2013 retratada per a la posteritat |
|
 |
Visió zenital abans d'encetar la ingesta |
|
 |
Els Diputats valoren l'aspecte de la Paella |
|
 |
Sempre hi ha un record per a El Parreño |
|
 |
Sucar amb pa ja és una tradició consolidada |
|
 |
Les llesques estigueren a l'alçada de l'ocasió |
|
 |
El "Zaragozano" acredita la identitat dels comensals |
|
 |
Us privat del local a l'hora del berenjeno |
|
 |
La convocatòria 2013 |
|
2 comentaris :
Molt acurada la crítica, encara que caldria també fer palès el que la paella no tinguera el poquet de brou que diferencia i identifica la paella de fetge de bou.
Ansiòs espere la crítica de la versió culta que crec que aquest any ha superat la de l'any passat.
Publica un comentari a l'entrada