Crònica oficial de la Paella del mateix nom.

El fetge de bou compleix 25 anys

La Serenissima

La Serenissima
Diputació General del Fetge de Bou

In Memoriam: Forges

In Memoriam: Forges

In Memoriam: Pau Donés

In Memoriam: Pau Donés

Samarreta commemorativa

Samarreta commemorativa

El Teatro Chino

El Teatro Chino

dissabte, 4 d’octubre del 2014

Publicat per La Comissió en , , | dissabte, d’octubre 04, 2014 1 comentari
Un tricorni ornamental per a València està en estudi.
La proximitat de les eleccions municipals i autonòmiques podrien explicar el projecte d'instal·lar un tricorni monumental en la ciutat de València, que encara està en fase d'estudi.

La idea hauria partit de Juan Cotino, durant l'acte d'hissada de la bandera espanyola instal·lada recentment en una de les rotondes del passeig de l'albereda de València.

Lloc on s'ubicaria el tricorni
Les emocions que el supernumerari president de les Corts va experimentar en presenciar l'ascens al blau cel de la “rojigualda”, mentre la banda de música de Capitania General interpretava marcialment la marxa reial, li haurien provocat una irresistible trempera que calia esplaiar. Dit i fet: encarregaria a SEDESA un estudi preliminar sobre la viabilitat d'instal·lar en aquella rotonda un tricorni de magnes dimensions, per a homenatjar a la Guàrdia Civil.

Fonts ben informades asseguren que el tricorni quedaria decorat amb el trencadís retirat de la coberta del Palau de les Arts, de manera que el cost de l'obra es reduiria considerablement. A més a més, el projecte inclouria un sistema hidràulic que permetria habilitar el tricorni ornamental com a piscina per a xiquets durant l'estiu.


Subhasta del trencadís de Les Arts
Des del Palau de la Generalitat han advertit a Cotino que cal estudiar la viabilitat econòmica del projecte, ja que instal·lar només la bandera li ha costat a l'ajuntament 15.000 €, per tant, el finançament del magne tricorni quedaria pendent de la decisió del Ministre Montoro, o bé caldria recórrer a una subhasta popular del trencadís de Calatrava per recaptar els fons suficients. També s'apunta la possibilitat de treure'l a licitació per a que alguna empresa privada puga fer-lo servir comercialment.


Cal dir que esta dèria per ubicar en les rotondes tòtems identitaris i de pressupost elevat no és nova. Recordem l'escultura encarregada a Juan Garcia Ripollès per a l'aeroport de Castelló, o la retirada de l'obra de l'alcoià Antoni Miró a la plaça del 25 d'abril de Gandia... Per això no pot sorprendre que, quan estem a les portes d'unes eleccions municipals i locals, novament la demagògia i la irracionalitat són incorporades al debat per part dels qui no poden oferir cap altra cosa a la ciutadania. Miserables.

Ripolllès davant la seua escultura a l'aeroport de Castelló

Per a escorcollaires

Xarxes socials