Crònica oficial de la Paella del mateix nom.

El fetge de bou compleix 25 anys

La Serenissima

La Serenissima
Diputació General del Fetge de Bou

In Memoriam: Forges

In Memoriam: Forges

In Memoriam: Pau Donés

In Memoriam: Pau Donés

Samarreta commemorativa

Samarreta commemorativa

El Teatro Chino

El Teatro Chino

dimarts, 27 de desembre del 2016

Publicat per La Comissió dimarts, de desembre 27, 2016 No hi ha comentaris
Seu de Mercadona a Tavernes
És sabut que Tavernes Blanques ha tingut una reeixida activitat  dedicada a l'explotació de bestiar porcí i boví, amb l'establiment de criadors de porcs (coneguts popularment com a "porcateres"), escorxadors i carnisseries. Alguns establiments, com l'escorxador de José Marqués Cuñat, van persistir fins a ser seu de marques molt conegudes en el sector, com ara "Oscar Mayer" i després "Primayor". 

L'existència del conegut vulgarment com a "filato" o "garita dels consumers" (que obligava a pagar drets de consum en el límit urbà de la ciutat de València) feia que el comerç de carn fora del seu límit resultara més econòmic. Així, gràcies a la proximitat entre ambdues poblacions, es justifiquen les activitats d'engreix de bestiar porcí i boví, el seu sacrifici i la venda de carn. D'altra banda, la carnisseria de Ramón Guanter va ocupar l'edifici que després es va fer servir com a seu administrativa i segon supermercat del grup "Mercadona". 

També les indústries de refrescs, amb marques comercials com "El Siglo" i "EKO" van arribar a ser molt populars a Tavernes Blanques, i fins i tot no es descarta que alguna de les iniciatives empresarials del sector estiguera vinculada a Pedro Fernández Rueda, pare de Manolita Chen i més tard soci de "Gaseosas La Revoltosa".

A hores d'ara han canviat molt les coses, i fins i tot la paella de fetge de bou comença a gaudir d'un major reconeixement i presència als mitjans i a les xarxes socials, com ho demostra el següent vídeo, on el cuiner del Restaurant Estela explica la seua recepta:



Però encara queden testimonis i valors que cal remarcar de Tavernes Blanques, com és el cas de Juan Felipo Soler, que va començar com a aprenent en una antiga cereria situada en la carretera Barcelona i en 1912 va fundar l'actual Cirios Felipo al carrer Cardenal Benlloch, 6 de Tavernes Blanques.

Des de l'any 2002 l'empresa està dirigida per Juan José Felipo Martí, qui juntament amb les seues filles Encarnita i Mª Carmen, segueixen esforçant-se per a donar el millor servici i atenció al client, com des del 1912.
Seu de Cirios Felipo a Tavernes Blanques





Per a escorcollaires

Xarxes socials