
El divendres, 5 de febrer, a l'hora i lloc habituals, es va celebrar l'edició número dihuit de la paella del fetge de bou, amb assistència dels Diputats de reconegut prestigi que, prèviament convocats, havien complert amb els requisits establerts en els Estatuts vigents i comptaven per tant amb autorització paterna.
El protocol habitual va ser implementat amb una concessió al luxe sense precedents: manida de ceba amb rave. Fou molt comentat el tamany del rave i discutida la dolçor de la ceba. Tot i això, novament la lleterola va ser l'element més reeixit d'un àpat just en quantitats.
Pel que fa a la paella, racions justes per a un delit que es volia més prolongat. Punt exacte de brou i poca discussió sobre el picant. Els Diputats, veterans i nouvinguts, donaren ràpid compte dels 800 grams d'arròs que el cuiner afirmava haver mesurat quan va ser requerit pels comensals davant la brevetat de les racions.
Després de la tradicional taronja preparada, les llesques amb mistela donaren pas a una aportació del barri de Campanar: els berenjenos, que posaren un bon punt final a l'àpat 2010.
Entre els acords adoptats per la Diputació General de la Confraria, el més significatiu és la convocatòria del "quart d'any", on es reivindicarà el paper de l'arròs amb carranc com a eix vertebrador de l'economia de Pinedo.
A continuació, presentem un breu resum del reportatge gràfic:
0 comentaris :
Publica un comentari a l'entrada