A Morella hi ha la descripció d'un curiós miracle fet per Sant Vicent Ferrer.
Sense dubte estem davant un precursor de les suposadament innovadores tècniques de Ferran Adrià i altres cuiners. La de-construcció dels plats tradicionals podrien derivar, així, de les magnífiques i miraculoses tècniques aplicades per Sant Vicent en Morella: la re-construcció.
Prestigiosos investigadors de la Fundació Alicia (alimentació i ciència) ja debaten intensament sobre si la de-construcció de l'aliment per part de Sant Vicent s'hauria produït abans, durant o després de la digestió, com a element clau a l'hora d'aproximar-se a la seua tècnica.
Prestigiosos investigadors de la Fundació Alicia (alimentació i ciència) ja debaten intensament sobre si la de-construcció de l'aliment per part de Sant Vicent s'hauria produït abans, durant o després de la digestió, com a element clau a l'hora d'aproximar-se a la seua tècnica.
Quan sant Vicent Ferrer arribà a Morella , es va hospedar a la casa del carrer de la verge de Vallivana. La mestressa de la casa, estava molt joiosa de tenir el sant hospedat a sa casa, però no tenia massa menjar per oferir-li, degut a la gana que en aquell temps passaven, Aleshores va tenir la "brillant" idea de sacrificar el xiquet que criava i cuinar-lo amb samfaina i baquetes, plat típic de Morella, (Conill amb caragols).
Estaven tots els comensals reunits a taula, i en arribar la cassola la dona, va oferir el primer tast al sant, com corresponia per la categoria de l'homenatjat. Aquest de seguida es va adonar que allò era carn cristiana i va dir a la mestressa de la casa: "Què has fet desgraciada? Ací hi ha carn cristiana ". La mestressa de sobte es posà a plorar de forma desconsolada i Sant Vicent va fer la senyal de la creu i els diferents trossos del xiquet s'uniren com si mai hagueren estat separats, ressuscità amb un somriure enmig de la samfaina, i es posà a jugar. Tots els presents van donar gràcies a Déu i glorificaren la figura del sant.
0 comentaris :
Publica un comentari a l'entrada