Crònica oficial de la Paella del mateix nom.

El fetge de bou compleix 25 anys

La Serenissima

La Serenissima
Diputació General del Fetge de Bou

In Memoriam: Forges

In Memoriam: Forges

In Memoriam: Pau Donés

In Memoriam: Pau Donés

Samarreta commemorativa

Samarreta commemorativa

El Teatro Chino

El Teatro Chino

dissabte, 5 de febrer del 2011

Publicat per La Comissió en | dissabte, de febrer 05, 2011 No hi ha comentaris
Des dels inicis de l’existència de l’ésser humà, aquest sempre ha intentat satisfer al màxim les seues necessitats , essent unes de les més imprescindibles l’alimentació i la sexualitat. Quasi totes les cultures han relacionat amb dues facetes humanes d’alguna manera, ja siga donant nom d’aliments a parts del cos usades en l’acte sexual  o dotant de noms sexuals  a plats o altres aspectes  relacionat amb l’alimentació.

Pel que fa a la primera de les opcions, l'insigne Suecà Josep Bernat i Baldoví nés un bon exemple:


¡Recontrafotre qué feta
que m'ha pasat esta nit;
tenint la dona en lo llit
m'hágut de fer la puñeta!...
Es el cas que ella roncava,
siga dormint ó desperta,
cuant me sá posat molt erta
la cabota de la fava;

yo al vore que me s'enpina,
li ha pegat cuatre calbóts,
pero en los caps de viróts
esta es mala medisina:
perque tot viviente sáp
que al palparli la pallorfa,
solta la fava la corfa,
y es trasforma luego en náp;
y com del meu náp la fulla
té tan males condisións,
als cuatre ó sinc refregóns
m'há deixat la má á-remulla.




Màgia, ficció, realitat o fantasia, sempre s’han relacionat el poder d’alguns aliments en fer més satisfactòria la pràctica amatòria. I ara, al restaurant RIFF, el 12 de febrer es celebra un curs de cuina afrodisíaca. Que vos aprofite.

Per a escorcollaires

Xarxes socials