Crònica oficial de la Paella del mateix nom.

El fetge de bou compleix 25 anys

La Serenissima

La Serenissima
Diputació General del Fetge de Bou

In Memoriam: Forges

In Memoriam: Forges

In Memoriam: Pau Donés

In Memoriam: Pau Donés

Samarreta commemorativa

Samarreta commemorativa

El Teatro Chino

El Teatro Chino

dimecres, 27 de maig del 2015

Publicat per La Comissió en , , | dimecres, de maig 27, 2015 No hi ha comentaris
A poc a poc el calendari litúrgic de la confraria va prenent forma, i per segona vegada, tindrà lloc el Magne Acte Medul·lar de l'estiu, l'anomenat Summer MAM, al restaurant Blanqueries de la ciutat de València.

Novament la convocatòria respon a l'estètica vintage, que segons diu la Wikipèdia, s'ha vist acrescuda per icones de la moda, com ara Dita Von Teese, que vesteix quasi exclusivament amb peces de segona mà, a més de pentinar-se i maquillar-se segons l'època corresponent. 

Fins i tot, a hores d'ara és habitual que les cases de moda facen ús d'esta estètica en les seues noves col·leccions.

El vintage seria, per a alguns teòrics, una manifestació de la cultura post-moderna. El producte de la pèrdua de fe en el progrés i el desencantament del motor de la innovació pròpia de la modernitat. Així, en comptes de mirar al futur, es recorre amb nostàlgia a elements d'eres passades, però freturoses de significat original.

Potser, com de vegades passa en política, la moda se serveix del passat per motius merament estètics, on es barregen elements de diferents èpoques i llocs, descontextualitzats de la seua funció i raó original. Però això és una altra història. 

El que sí podem afirmar és que el darrer divendres de juny, hi ha la segona edició del Summer MAM a Blanqueries, un carrer de la ciutat amb molta història, i on hi havia la fàbrica de sabons "Las Torres", altre element "vintage" que ens recorda que la ciutat, com tot, canvia.


Per a escorcollaires

Xarxes socials