![]() |
Convocatòria 2015 |
El divendres, 26 de juny de 2015 es va celebrar el Magne Àpat Medul·lar de l'estiu, l'anomenat Summer MAM, al restaurant Blanqueries de la ciutat de València.
El menú tancat per a l'esdeveniment repetia, si més no, el contingut de la primera edició del Summer MAM. Potser per això, o també per l'acreditada capacitat gastrònica dels confrares convocats, per aclamació unànime es va ampliar l'oferta inicial amb uns plats de polp molt tendre i ben cuinat, que va fer les delícies dels comensals abans d'escollir les postres.
Destaquem la novetat als entrants: la gamba planxa amb aire de cítrics, correcta quant al punt de cocció i sense gasiva en les racions.
També hem de fer notar la tendència dels assistents a preferir com a segon plat el lluç a la graella amb albergínia i ceba tendra a la flama.o la galta ibèrica amb parmentier, esclata -sangs i hortalisses, enfront de l'arròs melós de polp, que era la tercera opció oferida.
![]() |
La gamba planxa i la galta ibèrica, plats destacats per la seua encertada cocció |
La tria del vi per part de l'autoritat competent, referendada per la conformitat de la resta de comensals va donar com a resultat el vi La Comedia, del celler Comunica, adscrit a la D.O. Montsant i regentat per Patricio Morillo i Pep Aguilar.
Es tracta d'un vi elaborat amb Garnatxa i Samsó en sòls d'argila i calç, que entra fàcil, i encara que té certa calidesa, es beu sense dificultat, ja que és molt fruitós.
La filosofia de Celler Comunica no és parlar d'olors, ja que segons diuen, cadascun porta la seua pròpia educació olfactòria a l'hora de provar un vi. Per contra, aspiren a transmetre les textures i el clima, les circumstàncies de criança… De fet, elaboren voins que no passen per bota, per tal que el vi explique el seu origen, amb tots els seus possibles defectes, sense arrodonir-lo ni suavitzar-lo. El celler no supera les 25.000 botelles, i té presència en el mercat exterior.
![]() |
El reservat del Restaurant Blanqueries estava de gom a gom... |
Pel que fa a les postres, va ser necessari l'aclariment pel que fa al “Financier amb peres al vi”. Concretament el financier (mot francés que vol dir ‘financer’) és un pastís que conté ametla mòlta. Segons la llegenda, aquest pastís va ser inventat per Lasne, un pastisser francés, per a ser consumit pels financers sense embrutar-se les mans.
Els financiers van ser originalment pastissos menuts i ovalats, preparats per les monges de l'ordre de la Visitació, raó per la qual de vegades se'ls anomena “Visitandine” (visitació) en certes pastisseries. Els suïssos van adaptar posteriorment la recepta, li van donar forma de lingot, i van consolidar el nom de “financiers”.
![]() |
Assistents al Summer MAM 2 (edició a càrrec de Ramon Nonato). |
Ja en l'apartat social, la confraria va perfilar el calendari litúrgic EFB, inspirat en les aportacions espirituals de la nova secció del bloc Del Missal fins al pardal, i va prendre bona nota dels fets que han motivat la incoació del preceptiu expedient pel greuge patit a l'acabament de l'edició culta 2015 per alguns assistents.
La sobrietat de l'acte (i dels assistents) va impedir que s'entonara l’himen EFB a la fi de l’event, amb una discreta participació en el gaudi del berenjeno, que no era preceptiu.
0 comentaris :
Publica un comentari a l'entrada