Crònica oficial de la Paella del mateix nom.

El fetge de bou compleix 25 anys

La Serenissima

La Serenissima
Diputació General del Fetge de Bou

In Memoriam: Forges

In Memoriam: Forges

In Memoriam: Pau Donés

In Memoriam: Pau Donés

Samarreta commemorativa

Samarreta commemorativa

El Teatro Chino

El Teatro Chino

divendres, 1 de desembre del 2023

Publicat per La Comissió en , , | divendres, de desembre 01, 2023 No hi ha comentaris

Assistents a l'AAFIN de Binhui
Amb l’amistat i ajuda del xef del restaurant Bon Aire, Raúl Magraner, Binhui Jiang ha assolit un excel·lent i lloable coneixement de diverses receptes de la cuina tradicional valenciana, que oferix al seu local del barri de Malilla, a València.

La popularitat i fama del cuiner xinés, guanyador de premis en el concurs de paella de fetge de bou de Meliana, va ser reclam suficient per a que la nostra confraria coneguera la seua cuina, i superada eixa primera trobada, semblava indefugible tastar un arròs amb fesols i naps.

Hem de recordar que, més enllà de la lloança en forma de poema a càrrec de Teodor Llorente, la recepta de l’arròs amb fesols i naps s’ha mantingut més en l’àmbit domèstic que no en la restauració, potser per la consideració que tenia com a “plat de llauradors i menestrals”. Igual consideració de recepta familiar li han atorgat Josep Piera, al seu llibre “Els arrossos de casa i altres meravelles”, i altres referents de la gastronomia, com ara Vázquez Montalbán o Juan Mari Arzak.

Direm també que a Massamagrell, (Horta Nord), el plat s’ nomena “Olla junta”, s’elabora en una olla i es menja amb cullera. A Sueca se’ n diu “Alça-morts” i en algun poble “Arròs amb gegants i nans” (els nans serien els grans d’ arròs, i els gegants els naps). Amb eixe bagatge de tradició, que un cuiner xinés oferisca al seu local una recepta tan nostra i casolana, des del respecte i estima cap a la manera de cuinar local, és lloable i mereix el nostre respecte.

També haurem de dir que la participació en l’àpat de l’arròs amb fessos i naps (AAFIN), era completament voluntària i optativa, de manera que ajustar-se als horaris de la convocatòria, i al propi ritme del dinar, semblava una condició necessària per a gaudir d’una iniciativa que, al nostre parer, s’hauria de repetir. Tanmateix, no sempre les coses ixen com cadascú les té planificades, i hem de lamentar ben sincerament que l’experiència subjectiva de la visita a Binhui no fóra satisfactòria per a tots els comensals, la qual cosa, pensem que no desmereix el resultat final, que valorem positivament.

L’abundant i generosa aportació d’ingredients, va conferir un sabor excepcional a l’arròs, que potser per un cert desajust horari, va quedar un poc sobre-cuit, sense arribar a empastrar-se. Les bases per a gaudir d’un excel·lent plat de cuina tradicional i casolana, estan, i pensem que Binhui pot millorar una recepta que ha fet seua amb encert.

La proposta en la resta d’elements de l’àpat va ser la pròpia del plantejament del local de Malilla: unes entrades correctes, carta de vins limitada i les postres habituals. No aspirem a res que no siga equilibrat, i a hores d’ara, Binhui ni amaga ni enganya: tornarem. 

A continuació, compartim diversos reclams de la convocatòria:

 


 


Per a escorcollaires

Xarxes socials