Crònica oficial de la Paella del mateix nom.
El fetge de bou compleix 25 anys
Recomanacions
La Serenissima
In Memoriam: Forges
In Memoriam: Pau Donés
Samarreta commemorativa
El Teatro Chino
Estimada Manolita Chen
dijous, 22 de setembre del 2016
Per a escorcollaires
Benvinguda
Ja fa uns quants anys que pel mes de febrer, aprofitant els suposats rigors d'un hivern que cada vegada ho és menys, un grapat d'amics, coneguts i convidats nouvinguts ens aplegàvem amb l'essencial fi de degustar una paella de fetge de bou a Tavernes Blanques.
Amb un senzill però implacable ritual, any rere any l'Hostal Estela desplegava tot el seu vast coneixement culinari per tal d'oferir una amanida d'escarola amb olives. A continuació, lleterola fregida amb creïlles, on l'opció de mullar l'oli sobrant amb pa és inexcusable. I sense cap altre prolegomen: la paella de fetge de bou, que arribava al centre de la taula després de la corresponent exhibició als comensals per part de dos cambrers. Espectacular.
La segona part de l'àpat s'iniciava amb taronja, de vegades guarnida amb maduixes. Es tractava de facilitar la digestió de la paella per tal de garantir un òptim final a base de llesques amb ou (torrijas), mistela i cafè.
Ací trobareu detalls, anècdotes i històries relacionades amb la paella de fetge de bou, com a testimoni de la compartida voluntat de fer perdurar un plat tan ancestral i tan propi de Tavernes Blanques i els seus voltants, encara que l'Estela haja deixat de ser, malauradament, el lloc on tants bons moments hem viscut.
Amb un senzill però implacable ritual, any rere any l'Hostal Estela desplegava tot el seu vast coneixement culinari per tal d'oferir una amanida d'escarola amb olives. A continuació, lleterola fregida amb creïlles, on l'opció de mullar l'oli sobrant amb pa és inexcusable. I sense cap altre prolegomen: la paella de fetge de bou, que arribava al centre de la taula després de la corresponent exhibició als comensals per part de dos cambrers. Espectacular.
La segona part de l'àpat s'iniciava amb taronja, de vegades guarnida amb maduixes. Es tractava de facilitar la digestió de la paella per tal de garantir un òptim final a base de llesques amb ou (torrijas), mistela i cafè.
Ací trobareu detalls, anècdotes i històries relacionades amb la paella de fetge de bou, com a testimoni de la compartida voluntat de fer perdurar un plat tan ancestral i tan propi de Tavernes Blanques i els seus voltants, encara que l'Estela haja deixat de ser, malauradament, el lloc on tants bons moments hem viscut.
Calendari acadèmic
Cròniques
Categories
Gastronomia
(
67
)
El fetge de bou VIP
(
52
)
Propaganda
(
26
)
Ironies
(
25
)
València
(
18
)
Tavernes Blanques
(
17
)
Aforismes
(
15
)
Magne Àpat Medul·lar
(
14
)
Paella acadèmica
(
14
)
Rita Barberà
(
10
)
Sexo
(
10
)
Francisco Camps
(
9
)
Escatologia
(
8
)
Explorer
(
8
)
Summer
(
8
)
25 aniversari
(
7
)
Amazing Christmas Brunch
(
7
)
Bar Sena
(
7
)
Economia
(
7
)
Hostal Estela
(
7
)
Meliana
(
6
)
Alberto Fabra
(
5
)
Flowers To Mary
(
5
)
Juan Cotino
(
5
)
Monarquia
(
5
)
Artefactes
(
4
)
Santoral
(
4
)
Tio Fredo
(
4
)
Cuina molecular
(
3
)
Morasio
(
3
)
Vinyetes
(
3
)
Alboraia
(
2
)
Carlos Fabra
(
2
)
Cervesa
(
2
)
Edició Culta
(
2
)
Eugeni Alemany
(
2
)
Fervor
(
2
)
Paella Oberta
(
2
)
Rosita Amores
(
2
)
Benet XVI
(
1
)
Binhui
(
1
)
Biografia
(
1
)
Cine D'or
(
1
)
Contes
(
1
)
Don Pío
(
1
)
Falles
(
1
)
Julio Iglesias
(
1
)
Martí Domínguez
(
1
)
Mas Blayet
(
1
)
Massamagrell
(
1
)
Paco Alonso
(
1
)
Pandèmia
(
1
)
Rafael Blasco
(
1
)
Sant Vicent Ferrer
(
1
)
Sueca
(
1
)
Teddy Bautista
(
1
)
Teodor Llorente
(
1
)
Tio Masclet
(
1
)
Col·laboradors
Piulades
Els nostres visitants:
Altres han dit
Amb la tecnologia de Blogger.
0 comentaris :
Publica un comentari a l'entrada