El 22 de febrer de 2019 vàrem visitar Ca Pepico, amb el guió habitual pel que fa al menjar. Destacarem per tant com sempre, els excel·lents vins que acompanyaren el dinar:
Monovarietal de Merseguera i de vinyes velles de 60 anys que sotmeses a un gran estrés, proporcionen uns rams xicotets i solts, que juntament amb unes produccions per cep inferiors a 2 kg. permet elaborar artesanalment el vi.
L'entrada de raïm al celler es produeix al matí en caixes de 15 kg. a una temperatura de 6ºc i 12ºc per a evitar oxidacions i baixar la seua temperatura emprem neu carbònica. La maceració pre-fermentativa té lloc a 6ºc durant unes 32 hores, posteriorment es premsa i una vegada el vi a fermentat, se sotmet a dos mesos de criança activa.
La nota de tast indica que visualment és un vi net i brillant, amb to groc pallós i destaca amb una llàgrima molt lenta que anuncia la untuositat que tindrà en la boca. Quant a l’aroma, s’identifiquen flors blanques com ara la flor del taronger i en boca destaca la seua acidesa i persistència.
Pren
el seu nom de l’homenatge a una viticultora d'Utiel que amb 75 anys continua
treballant els seus Bobals vells (plantats entre 1915 i 1940 en el paratge del
Corriol d'Utiel) seguint les pautes de la biodinàmica. Es tracta d'un vi de Bobal
100% criat durant 12 mesos en ou de formigó de 1.700 litres.
La
nota de tast assenyala frescor i expressió varietal amb notes làctiques
agradables, gras i equilibrat.
“Las Palmas” són denominacions que s'apliquen a
aquells vins fins de xerés que es distingeixen notablement per la seua neteja,
finor i delicadesa en l'aroma. El nombre de palmes és proporcional al seu grau
de vellesa.
El celler González Byass aposta per la selecció
i la criança biològica en esta gamma. Els vins evolucionen en el sistema de
solera i sobre la base de la seua vellesa hi ha des de “Una Palma” fins a
“Cuatro Palmas” per a vins de criança biològica a l'origen però que
aconsegueixen una vellesa considerable.
El Dos Palmas oferit per Pepe Ferrer està
elaborat amb un 100% de palomino fino, i envellix durant huit anys.
La nota de tast indica un color or brillant amb
reflexos verds. D’aroma intens, molt incisiu i penetrant. Com a resultat de la
seua vellesa, cada vegada es noten més les aromes derivades de la criança
oxidativa que de la biològica. En boca és potent, amb un lleuger toc untuós,
salat i amarg.
Els assistents al dinar |
Romanç Des de l’any dos mil dotze Celebrem en Meliana La paella de fetge De vins acompanyada L’anomenem “La culta” I és fita assenyalada Si el confrare disfruta I al comensal li agrada. En el barri de Roca Al poble de Meliana Hi ha qui mai s’equivoca fent cuina casolana. Pel febrer sempre es debat Amb arguments i raons Si el brou ha estat ajustat O n’hi havia a barralons. D’opinions subjectives Està farcit l’Internet Crítiques abrasives Que meriten bacinet I lloes que exageren Sense justificació Vanitats dels qui tenen Afecte per un figó S’acaba la disputa Quan s’han tastat uns bons vins I ningú els refuta Sent generós el tragí. I ara toca ponderar, Escolteu atentament Si compensa l’abeurar Un arròs caldós etern. La insistència atabala Quan tot perfecte es pretèn I el comiat es prepara quan qui paga no es atés Ara jutgeu, cavallers Si voleu mandonguilla Tomaca i altres afers Amb més o menys creïlla Preludi del brou advers Que amb cap de vi es maquilla. Ací s’acaba el romanç On es conta el que pensem I si piquen alacrans Ho sentim i ho perdonem. |
|
---|---|
0 comentaris :
Publica un comentari a l'entrada