Crònica oficial de la Paella del mateix nom.

El fetge de bou compleix 25 anys

La Serenissima

La Serenissima
Diputació General del Fetge de Bou

In Memoriam: Forges

In Memoriam: Forges

In Memoriam: Pau Donés

In Memoriam: Pau Donés

Samarreta commemorativa

Samarreta commemorativa

El Teatro Chino

El Teatro Chino

diumenge, 28 d’abril del 2019

Publicat per La Comissió en , , | diumenge, d’abril 28, 2019 No hi ha comentaris
El 22 de febrer de 2019 vàrem visitar Ca Pepico, amb el guió habitual pel que fa al menjar. Destacarem per tant com sempre, els excel·lents vins que acompanyaren el dinar:
Monovarietal de Merseguera i de vinyes velles de 60 anys que sotmeses a un gran estrés, proporcionen uns rams xicotets i solts, que juntament amb unes produccions per cep inferiors a 2 kg. permet elaborar artesanalment el vi.

L'entrada de raïm al celler es produeix al matí en caixes de 15 kg. a una temperatura de 6ºc i 12ºc per a evitar oxidacions i baixar la seua temperatura emprem neu carbònica. La  maceració pre-fermentativa té lloc a 6ºc durant unes 32 hores, posteriorment es premsa i una vegada el vi a fermentat, se sotmet a dos mesos de criança activa.

La nota de tast indica que visualment és un vi net i brillant, amb to groc pallós i destaca amb una llàgrima molt lenta que anuncia la untuositat que tindrà en la boca. Quant a l’aroma, s’identifiquen flors blanques com ara la flor del taronger i en boca destaca la seua acidesa i persistència.

 
Pren el seu nom de l’homenatge a una viticultora d'Utiel que amb 75 anys continua treballant els seus Bobals vells (plantats entre 1915 i 1940 en el paratge del Corriol d'Utiel) seguint les pautes de la biodinàmica. Es tracta d'un vi de Bobal 100% criat durant 12 mesos en ou de formigó de 1.700 litres.

La nota de tast assenyala frescor i expressió varietal amb notes làctiques agradables, gras i equilibrat.



“Las Palmas” són denominacions que s'apliquen a aquells vins fins de xerés que es distingeixen notablement per la seua neteja, finor i delicadesa en l'aroma. El nombre de palmes és proporcional al seu grau de vellesa.

El celler González Byass aposta per la selecció i la criança biològica en esta gamma. Els vins evolucionen en el sistema de solera i sobre la base de la seua vellesa hi ha des de “Una Palma” fins a “Cuatro Palmas” per a vins de criança biològica a l'origen però que aconsegueixen una vellesa considerable.

El Dos Palmas oferit per Pepe Ferrer està elaborat amb un 100% de palomino fino, i envellix durant huit anys.

La nota de tast indica un color or brillant amb reflexos verds. D’aroma intens, molt incisiu i penetrant. Com a resultat de la seua vellesa, cada vegada es noten més les aromes derivades de la criança oxidativa que de la biològica. En boca és potent, amb un lleuger toc untuós, salat i amarg.


Els assistents al dinar




Romanç

Des de l’any dos mil dotze
Celebrem en Meliana
La paella de fetge
De vins acompanyada

L’anomenem “La culta”
I és fita assenyalada
Si el confrare disfruta
I al comensal li agrada.

En el barri de Roca
Al poble de Meliana
Hi ha qui mai s’equivoca
fent cuina casolana.

Pel febrer sempre es debat
Amb arguments i raons
Si el brou ha estat ajustat
O n’hi havia a barralons.

D’opinions subjectives
Està farcit l’Internet
Crítiques abrasives
Que meriten bacinet

I lloes que exageren
Sense justificació
Vanitats dels qui tenen
Afecte per un figó

S’acaba la disputa
Quan s’han tastat uns bons vins
I ningú els refuta
Sent generós el tragí.

I ara toca ponderar,
Escolteu atentament
Si compensa l’abeurar
Un arròs caldós etern.

La insistència atabala
Quan tot perfecte es pretèn
I el comiat es prepara
quan qui paga no es atés

Ara jutgeu, cavallers
Si voleu mandonguilla
Tomaca i altres afers
Amb més o menys creïlla
Preludi del brou advers
Que amb cap de vi es maquilla.

Ací s’acaba el romanç
On es conta el que pensem
I si piquen alacrans
Ho sentim i ho perdonem.




Per a escorcollaires

Xarxes socials