Crònica oficial de la Paella del mateix nom.

El fetge de bou compleix 25 anys

La Serenissima

La Serenissima
Diputació General del Fetge de Bou

In Memoriam: Forges

In Memoriam: Forges

In Memoriam: Pau Donés

In Memoriam: Pau Donés

Samarreta commemorativa

Samarreta commemorativa

El Teatro Chino

El Teatro Chino

diumenge, 14 de juny del 2020

Publicat per La Comissió en | diumenge, de juny 14, 2020 No hi ha comentaris

Amb la declarada voluntat de difondre la paella de fetge de bou per a nous comensals sensibles i cultes, es va celebrar el 21 de febrer de 2020 la novena edició culta de la paella de fetge de bou al restaurant de Massamagrell “Avenida 2.0”, que ja havia acollit amb èxit l’edició exploratòria de l’any 2019.

La reeixida concurrència de comensals nouvinguts, avalats en la seua majoria pel Sr. Camarlenc de la nostra Confraria, no va eclipsar la sempre grata assistència dels ja clàssics assistents amics de l'edició culta de la paella de fetge de bou. Tothom va coincidir en considerar un encert la convocatòria de Massamagrell i més d’un ho va celebrar amb cassalla, tant abans com després de la ingesta.

De Jairo Varas, responsable de la cuina del Restaurant Avenida 2.0, ja vàrem destacar l’actitud d’honestedat i humilitat que apreciarem en la nostra primera visita exploratòria del 18 d’octubre de 2019. I ara cal lloar l’atenció, professionalitat i cordialitat de tot l’equip del restaurant Avenida 2.0. Un dinar de tants comensals mai és senzill d’atendre, i ells ho varen aconseguir, sense esperes innecessàries entre plat i plat, subministrant el vi sempre que era requerit i amb la complicitat i comprensió amb tots nosaltres: moltes gràcies!

Des de l’inici varem beure Nodus Tinto de Autor 2016, del celler Nodus (Utiel-Requena) que dirigix l’enòleg Gonzalo Medina. Es tracta d’un vi madurant en bóta elaborat amb les varietats Bobal, Cabernet sauvignon, Merlot i Syrah. La nota de tast el definix a la vista de color roig cirera intens, vora violàcia. D’aroma potent a fruita confitada, roure nou, xocolate i ametla torrada, al gust és saborós, gras, especiat, mineral, equilibrat i amb tanins madurats.

Direm que ens va agradar, que es va servir a temperatura correcta i que va acompanyar perfectament tant les entrades, com la paella de fetge de bou.

Encetarem el dinar amb una amanida de la qual destacarem la frescor i el sabor dels ingredients. Després, un allipebre d’excel·lent elaboració, que va ser una irresistible invitació a sucar el bon pa que l’acompanyava. De fet, Avenida 2.0 ha estat guardonat amb el premi Cacau d’Or per oferir amb honestedat, qualitat i preu raonable, bons esmorzars, incloent el seu allipebre. I això en fa pensar en la possibilitat de gaudir d’un entrepà de lleterola amb alls fregits.

En clau més moderna, els farcellets de pasta brick tancaren uns entrants encertats i mesurats, per a donar pas a la paella de fetge de bou, de la qual direm que per sabor, concepte i plantejament, cal felicitar a Jairo. La coincidència d’opinions entre els comensals potser la mostra més evident de l’encert del cuiner, que va ser corroborat pels comensals més capaços amb sengles repeticions: fa goig gaudir d’una paella de fetge de bou cuinada des del respecte i el coneixement, amb humilitat i honestedat. I ara, amb perspectiva, afirmem segurs que això és el que millor encaixa en una convocatòria culta.

Arribada l’hora de les postres, potser condicionats pel volum de la ingesta, direm que es va assolir la correcció. La tertúlia posterior, amb l’obsequi del ja tradicional Zaragozano a càrrec del nostre Secretari Perpetu, cremaet i licors, només es va poder vore condicionada pels tinnitus que pateix algun il·lustre comensal, agreujats per la sonoritat millorable del local. Tanmateix, hem de fer constar que varem poder xarrar i beure sense presses ni restriccions inesperades, fins que la conversa cordial amb Jairo Varas va posar el punt final a un àpat en el qual, la joiosa normalitat de comptar amb una dóna com a comensal, desitgem ben sincerament que tinga continuïtat. Sic fiat.

 

Per a escorcollaires

Xarxes socials