Crònica oficial de la Paella del mateix nom.

El fetge de bou compleix 25 anys

La Serenissima

La Serenissima
Diputació General del Fetge de Bou

In Memoriam: Forges

In Memoriam: Forges

In Memoriam: Pau Donés

In Memoriam: Pau Donés

Samarreta commemorativa

Samarreta commemorativa

El Teatro Chino

El Teatro Chino

dijous, 20 d’octubre del 2022

Publicat per La Comissió en , | dijous, d’octubre 20, 2022 No hi ha comentaris

L’establiment de cuina marroquí de Noreddine Lameghaizi i Juan Pérez és un clàssic de l’oferta gastronòmica honesta de la ciutat de València. I direm honesta no només per l’autenticitat dels seus plats, sinó també per la trajectòria (des de l’any 2008) i pel seu tracte a la clientela: no són pocs els comensals de la nostra confraria que freqüenten o si més no, són partidaris del Dukala com a lloc on menjar bé.

La nostra trobada d’estiu formava part de la progressiva recuperació de la normalitat després d’una pandèmia que ens havia obligat a alterar el calendari habitual d’àpats: després del Summer MAM 2019, celebrada el 14 de juny de 2019, que era la sisena edició, consta la celebració del 19 de juny de 2020 a l’Hostal Estela d’un Summer MAM (Magne Àpat Medul·lar) que era la setena edició, i per tant, si en 2021 no va ser possible la convocatòria d’estiu, ara donarem compte de la huitena edició, en la qual, l’objectiu de saludar als confrares vinguts de més enllà del riu Xúquer, i passar un dinar agradable es va assolir malgrat els inconvenients d’una climatització insuficient i del rebombori que tant de comensal muntarem en el reduït menjador.

La carta del Dukala és coneguda i per tant, com sempre, els plats es presentaren amb la qualitat i diligència habituals. Tanmateix, hem de constatar novament que la capacitat del conjunt de comensals que conformem la nostra confraria per a ingerir fins a enfitar-se encara no coneix un límit raonable. Mites com ara l’ajudeta, han de ser indefugiblement recordats a l’hora de valorar i donar compte dels àpats que són objecte d’aquesta modesta crònica. Especialment quan el context inflacionari obliga als professionals de la restauració a revisar preus per a sorpresa del comensal acostumat a una certa relació entre qualitat i preu que, de sobte, es veu alterada.

Per remullar el dinar es va optar per Lunático, un monastrell del celler “Casta de la Ermita” amb criança: molt bona elecció d’una carta de vins lloable per oferir referències assenyades i amb preus raonables.

De l’anecdotari destacarem la sessió fotogràfica que a l’acabament de l’àpat es va dur a terme a càrrec del Gran Morasio, per a registrar els millors posats dels integrants de la confraria (ara li diuen photocall). Més avall, els "memes" elaborats per a la convocatòria.





Per a escorcollaires

Xarxes socials